Biblioteca “I. G. Sbiera”, record de rating în mediul virtual

aug. 21st, 2011 | By | Category: Postcard

Scriitoarea Angela Furtună a trimis pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte.ro un articol despre recordul de rating realizat de Biblioteca “I. G. Sbiera”, Suceava, în mediul cititorilor pe internet. Redăm textul domniei sale integral.

“Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” deţine, neîntrerupt, de la începutul anului 2010 şi până în prezent, recordul absolut de rating de media şi de internet între toate instituţiile de gen din provincie (biblioteci publice regionale) din România, fiind depăşită doar de Biblioteca Naţională. Acest record este fără precedent în istoria instituţiei precum şi în istoria instituţiilor culturale de gen din Bucovina şi, respectiv, din România. Astfel, o simplă căutare după termenii „biblioteca bucovinei”, efectuată de diverse motoare de căutare din internet, returnează în general 800 000 – 1 000 000 de citări pentru web şi 80 000 – 100 000 pentru  imagini web, rezultate care atestă nivelul performant al strategiilor reunite, de Marketing al serviciilor culturale, de bibliotecă şi de imagine, PR şi Comunicare, aplicate de specialiştii în domeniu din compartimentele cu atribuţiuni de profil ale instituţiei. La nivel judeţean, marketarea Bibliotecii Bucovinei este performantă şi în cadrul Consiliului Judeţean Suceava, căruia îi aparţine, şi la a cărui imagine excelentă globală Biblioteca Bucovinei contribuie, ca instituţie subordonată, cu cel mai mare procent, prin comparaţie cu toate Consiliile Judeţene din România.

Cheia succesului – de imagine şi de activităţi specifice – a acestei instituţii stă în armonizarea modernă a strategiilor de marketing cu promovarea serviciilor bibliotecii şi a relaţiilor de comunicare şi PR. La toate acestea se adaugă munca susţinută precum şi interesul constant pentru modernizare şi pentru buna conlucrare între factorii instituţionali implicaţi.”, a scris Angela Furtună.

Număr de vizualizări :1259


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro