„Tunetul” de Zakaria Tamer, laureat al Premiului Blue Metropolis

aug. 6th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Ars Longa, în colecţia „Alif”, a apărut culegerea de nuvele scurte intitulată „Tunetul” de Zakaria Tamer, într-o traducere realizată din limba arabă de Oana Ghica.

Zakaria Tamer, laureat al premiului Blue Metropolis (Montreal, 2009), este un scriitor sirian, născut pe data de 2 ianuarie 1931, la Damasc. Volumele sale de proză scurtă i-au adus celebritatea, consacrându-l astfel în lumea literară arabă.

„Nuvele lui Zakaria Tamer, acum şi  în limba română, graţie Oanei Ghica, sunt concepute în stilul poveştilor spuse de copii, în care graniţele dintre lumea reală şi cea imaginară sunt estompate până la dispariţie. Cititorul, furat de imagini duioase, cu fluturi, cu flori, cu gazele, cu copilaşi angelici cu părul bălai, va trece, oarecum uimit, peste fragmentele cu monstruozităţi ivite din cele mai întunecate cotloane ale subconştientului. Abia după ce va închide cartea, îl va copleşi grozăvia celor citite…” (George Grigore).

Număr de vizualizări :1628


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro