„Supusul Satanei” de Nicolae Ciobanu

aug. 11th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, a apărut un nou volum, „Supusul Satanei” de Nicolae Ciobanu, în colecţia „Prozatori contemporani”.


„M-a impresionat mult acest tânăr prozator cu numele de Nicolae Ciobanu (Nicu Nicolaescu) despre care nu pot scrie, după ce am citit cele două romane ale sale intitulate Supusul Satanei, decât confesiv… Este un scriitor care s-a mărturisit cititorului şi, prin urmare, te poţi apropia de volumele sale doar cu inima şi sufletul leal. Am perceput, în urma lecturii romanelor şi sunt convins (sic!) că este un autor care iubeşte mult oamenii dintr-o deosebită, profundă dragoste pentru literatură şi în niciun caz nu veţi descoperi că nu are complexul culturii din certitudinea că sentimentul valorează cu mult mai mult decât o idee de împrumut – de unde şi originalitatea / exhibiţia romanelor – Supusul Satanei […]. Nicolae Ciobanu a refuzat conştient mărturiile de faţadă, deoarece asigură cititorul că este un aderent al lealităţii. Cel puţin pentru noi, romanele sale sunt un soi de piesă de artizanat, apariţie aproape singulară (cu excepţia romanelor semnate de scriitorul ieromonah Savatie Baştovoi sau Ghenadie Postolache) sub imperiul tainei şi al… timpului prezent. Ba chiar mai mult, se instalează certitudinea că romanele Supusul… pot fi într-o opoziţie marcată cu acest început de mileniu. În pofida aspectului aproape inedit, volumele, într-o mare măsură, sunt produsul acestei epoci.” (Vitalie Răileanu)

Număr de vizualizări :2004


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro