„Pasărea Colibri” în concert la românii din Voivodina (Serbia)

aug. 25th, 2011 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 3 septembrie 2011, de la ora 19.00, Pasărea Colibri va concerta pentru prima oară pentru românii din Vârşet (Voivodina – Nordul Serbiei), în sala teatrului din localitate, Narodno Pozorište „Sterija“ Vršac. Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Vlady Cnejevici vor cânta melodii cunoscute ale legendarei trupe, selecţii de pe albume precum „Cântece de bivuac“, „În căutarea cuibului pierdut“, „Încă 2000 de ani“.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării, împreună cu Asociaţia Românii Independenţi din Serbia.

În Voivodina trăiesc peste 40.000 de români. Comunitatea beneficiază de învăţământ public, emisiuni tv şi radio în limba română, iar în 2001 aici a fost înfiinţată şi o episcopie ortodoxă română, care a fost recunoscută de Ministerul Cultelor din Serbia în aprilie 2009 şi care are sub jurisdicţia sa doar parohiile româneşti din Voivodina.

Număr de vizualizări :1059


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro