„Literatura şi banda desenată”, o conferinţă susţinută de Jean Auquier la MBD

aug. 31st, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 3 septembrie 2011, de la ora 16.00, la etajul 4 al Muzeului Naţional de Artă Contemporană (intrarea prin Calea 13 Septembrie), în cadrul Muzeului de Bandă Desenată, va avea loc conferinţa „Literatura şi banda desenată”, susţinută de Jean Auquier, directorul general al Centrului Belgian de Bandă Desenată.

Jean Auquier va susţine o conferinţă despre legătura dintre literatură şi banda desenata şi va anima, împreună cu Dodo Niţa, Preşedintele Asociaţiei Bedefililor din România, şi Alexandru Ciubotariu, autorul proiectului Muzeul Benzii Desenate, o masă rotundă despre Centrul Belgian de Bandă Desenată şi rolul pe care acesta l-a jucat în iniţierea proiectul Muzeul Benzii Desenate. Delegata Valonia-Bruxelles, Fabienne Reuter, va participa de asemenea la masa rotundă.

Prezenţa lui Jean Auquier la Muzeul Benzii Desenate este susţinută de Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti. Proiectul Muzeul Benzii Desenate este derulat de Institutul Cultural Român şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană cu sprijinul clusterului EUNIC în România, al Centrului Belgian de Bandă Desenată şi în parteneriat cu Asociaţia Bedefililor din România.

Jean Auquier este jurnalist de profesie. A avut o o lungă activitate în domeniul presei scrise înainte de a fi asociat la crearea unui mare muzeu dedicat conservării şi promovării benzii desenate (1989). Jean Auquier a curatoriat numeroase expoziţii tematice de bandă desenată şi a semnat numeroase monografii de desenatori, expertiza sa în domeniu fiind recunoscută pe plan internaţional.

Mai multe informaţii despre conferinţa susţinută de Jean Auquier şi despre Muzeul Benzii Desenate sunt disponibile pe site-ul : www.muzeulbd.ro.

Număr de vizualizări :1597


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro