„Hoţul de umbre” de Marc Levy

aug. 31st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Trei, în colecţia Fiction Connection a apărut volumul „Hoţul de umbre” de Marc Levy, în traducerea lui Marie-Jeanne Vasiloiu.

Un roman amuzant şi tandru despre primele iubiri, prietenie şi visuri, „Hoţul de umbre” spune povestea unui băiat care are un dar special: el poate fura umbrele oamenilor, iar umbrele îi încredinţează secretele lor. Aceste reflecţii întunecate vin şi pleacă, dezvăluind părţile ascunse ale persoanelor cărora aparţin. Pe măsură ce băiatul creşte, el învaţă să folosească această abilitate, ajutându-l să navigheze prin rivalităţile din şcoală, prima lui dragoste şi prieteniile din timpul studenţiei la medicină. El îţi dă seama că nu este prea târziu să dea viaţă aspiraţiilor sale din copilărie.

”Hoţul de umbre” este cel de-al unsprezecelea roman al lui Marc Levy. Cărţile sale au fost traduse în 41 de limbi şi au fost publicate în peste 20 de milioane de exemplare în lumea întreagă.

Marc Levy este cel mai citit autor francez contemporan din lume. Născut în 1961, la Paris, el a avut parte de un parcurs profesional fascinant: a fost mai întâi voluntar la Crucea Roşie, apoi antreprenor în SUA, după care fondează una dintre cele mai importante companii de arhitectură din Franţa. Cariera sa de scriitor demarează cu maximum de succes în anul 2000, când publică romanul „Şi dacă e adevărat…”, vândut în întreaga lume în milioane de exemplare şi ecranizat de Steven Spielberg (2005). Cartea a apărut în limba română la Editura Trei, alături de celelalte romane ale lui Marc Levy: „În altă viaţă”; „Te voi revedea”; „Prietenii mei, iubirile mele”; „Şapte zile pentru o eternitate”; „Copiii libertăţii”; „Prima noapte” etc.

Număr de vizualizări :1630


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro