„Câinele meu – sufletul/ My Dog – the Soul” de Floarea Ţuţuianu

aug. 31st, 2011 | By | Category: Eveniment

De curând, la editura Cold Hub Press, Noua Zeelandă, în traducerea lui Adam J. Sorkin si a Irmei Gianetti, a apărut volumul bilingv de versuri „Câinele meu – sufletul/ My Dog – the Soul” de Floarea Ţuţuianu.

Poeta Floarea Ţuţuianu a absolvit Institutul de Arte „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti şi a început să publice poezie după 1989. Până acum a scris cinci cărţi de poezie: Femeia peşte, 1996; Libresse oblige, 1998; Leul Marcu, 2000; Arta seducţiei, 2002; Mărinimia Ta, 2010. A expus lucrări de artă în Germania, Italia, Anglia, Polonia, Statele Unite ale Americii şi Israel precum şi în România.

„Câinele meu – sufletul” strânge laolaltă mai multe poeme ale poetei, multe dintre ele în dialog cu Emily Dickinson, ca o ancestrală poetă.

Adam J. Sorkin a tradus mai mult de 40 de cărţi din literatura contemporană română şi a primit, pentru munca sa, premiul Societăţii poeziei pentru traduceri.

Irma Giannetti a crescut în Transilvania. A studiat engleză şi franceză în România şi apoi engleză şi literatură comparată în Statele Unite ale Americii, unde locuieşte acum.

Număr de vizualizări :2160


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro