“Wagner Arte Frumoase şi Poveşti”, la Festivalul Inima Reginei Maria, în Bulgaria

aug. 19th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 9-12 septembrie 2011, la Castelul din Balcic (Bulgaria), vor fi expuse trei dintre spectaculoasele colecţii ale Atelierului de pictură pe porţelan  “Wagner – Arte Frumoase şi Poveşti”. Expoziţiile vor fi parte integrantă a Festivalului Inima Reginei Maria.

“Am rezonat cu subiectul, de mici am crescut înconjurate de poveşti cu prinţese şi prinţi iar Regina Maria este un personaj mult iubit”. (Irina Wagner)

Vor fi prezentate: Colecţia de Dantele, inspirată de dantele vechi ornamentale sau folosite în vestimentaţie, declină vizual dantela, pe obiecte de porţelan, într-un concept ce aduce acest preţios material, în contexte şi instalaţii dintre cele mai nonconformiste; Colecţia Românească, o ediţie limitată de porţelanuri pictate manual (ceşti de cafea, ceainice, seturi de ceai), cu motive care îmbină elementele folclorice cu aurul şi platina pură. Fiecare piesă a colecţiei este un exemplar unic, cu motive preluate de pe ţesăturile vechi româneşti şi aduse în contemporaneitate prin culori puternice, şi Colecţia Photophore, cea mai recentă colecţie a Atelierului Wagner – Arte Frumoase şi Poveşti. Ea a fost lasată în luna mai 2011 şi este formată din corpuri de iluminat din porţelan pictat manual. “Photophore – lumina din porţelan”, compusă din lămpi fantezie dispuse în forme insolite, este semnată de Ana Wagner, co-fondator al mărcii “Wagner Arte Frumoase şi Povesti”. Colecţia conţine 16 piese, fiecare dintre ele fiind un unicat pictat şi asamblat manual.

Ediţia de anul acesta a Festivalului Inima Reginei Maria va mai include: spectacolul Royal Fashion, în regia lui Dan Puric, lansări de carte, expoziţia de dantelă flamandă a Violetei Carmen Roman, vizitarea Castelului şi Grădinii Botanice, precum şi evocarea Coastei de Argint – zonă mult îndrăgită de pictorii români de altădată.

Număr de vizualizări :1435


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro