“Hoţul de cărţi” de Markus Zusak

aug. 23rd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut volumul “Hoţul de cărţi” de Markus Zusak. Acţiunea romanului se desfăşoară în anul 1939, în Germania. “Hoţul de cărţi” este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi.

Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de către mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar -Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar.

Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observa pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate.

Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată.

Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citească cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cântă la acordeon. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi.

Număr de vizualizări :1440


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro