“Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, avanpremieră la Lisabona

aug. 23rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 24 august 2011, ora 21:30, la Cinema Monumental Saldanha din Lisabona, CLAP FILMES prezintă avanpremiera filmului românesc “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” de Andrei Ujică. Filmul a avut premiera mondială la ediţia 2010 a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, după care a fost prezentat, în toamna anului trecut, la festivalurile de la Toronto, San Sebastian, New York, Vancouver, Estoril şi Londra.

„La urma urmei, dictatorul nu e decât un artist, care are posibilitatea să-şi pună integral în practică egoismul. E doar o chestiune de nivel estetic, dacă el se numeşte Baudelaire sau Bolintineanu, Ludovic al XVI-lea sau Nicolae Ceauşescu.” (Andrei Ujică)

În timpul procesului sumar la care a fost supus împreună cu soţia sa, Nicolae Ceauşescu îşi trece în revistă perioada din viaţă în care a fost la putere : 1965 – 1989. Asistăm la un tablou de epocă, care aduce aminte prin amploare de frescele filmice americane, despre generaţia Războiului din Vietnam, de exemplu.

Număr de vizualizări :966


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro