Soluțiile câștigătoare la Transilvania Fest 2011, pe tema „Reabilitarea corectă a Palatului Cultural din Blaj”

iul. 30th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 29-31 iulie 2011, pe Câmpia Libertății din Blaj a avut loc o nouă ediție a Transilvania Fest, desfășurat sub Înaltul patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României şi Înaltul patronaj internaţional al Alteței Sale Regale Prinţul Charles de Wales. Juriul a fost format din arh. Şerban Sturdza, arh. Radu Mihăilescu, arh. Adrian Soare şi arh. Gabriel Roşca.

Asociația Transilvania Fest, Primăria Blaj și Consiliul Județean Alba au lansat în 18 iunie 2011 un concurs manifest de idei „Reabilitarea corectă a Palatului Cultural din Blaj”, deschis la nivel național. Clădirea Palatului a fost inaugurată în 1936 ca gazdă de proiecte culturale, educaţionale şi artistice dar nu a mai fost funcțională din anii ‘90 când a ars într-un incendiu în proporție de 40%.

Juriul a recomandat ca soluţia premiantului să fie implementată de către Primăria Blaj și Consiliul Județean. De asemenea, s-au acordat două mențiuni.

Premiul I a fost obținut de SC Enclava de arhitectură reprezentant legal – autor arh. Radu Ursoiu şi autor Arh Iulian Ungureanu.

Mențiune onorifică: arh. Silviu Virgil Aldea cu Arh Marius Cătălin Moga, Arh Sisak Camelia, Arh Sisak Tamaş şi stud architect Oana Carean (colaborator)

Mențiune onorifică: SC Republic of Architects SRL din Bucureşti, format din arh. Radu Tudor Ponta semnatar, cosemnatar arh Matei Puticiu, arh Emil Burbea, arh Raluca Trifu, arh Andrei Radu, arh Alexandra Litu şi student la arhitectură Vlad Ignatescu.

Număr de vizualizări :1720


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro