Roman inedit: „Litera din scrisoarea misterioasă” de Alex. Leo Şerban

iul. 22nd, 2011 | By | Category: Carte in lucru

„Litera din scrisoarea misterioasă”, un roman semnat de regretatul critic de film Alex. Leo Şerban, este în pregătire la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză” şi va apărea la începutul lunii septembrie 2011, având o prefaţă semnată de Horia Roman Patapievici. Volumul este tradus din engleză de Antoaneta Ralian, fiind scris de autor în timpul auto-exilului său în Buenos Aires şi Lisabona, cu titlul original „The Parlayd Letter”.


Despre această carte au ştiut foarte puţine persoane, fiind poate singurul roman semnat de Alex. Leo Şerban. În timpul vieţii autorul nu a publicat decât texte jurnalistice, eseuri şi cronici. Chiar şi volumul său de poezie „Alte camere, alte glasuri de ieri” (Editura  Pandora M), a apărut postum, fiind pregătit de acesta în ultimele momente de viață, la spitalul Fundeni.

„E o fantezie ludică plină de umor, o farsă, un fel de glumă literară în care el îşi imaginează o întâlnire între Borges şi Fernando Pessoa, în creierele lor. Este un micro-roman cu totul şi cu totul insolit” (Antoaneta Ralian).

Trei dintre cărţile sale au apărut înainte de dispariţia sa neaşteptată, la doar 51 de ani – „Dietetica lui Robinson” (Curtea veche, 2006) , „De ce vedem filme. Et in Arcadia Cinema” (Polirom, 2006), „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile cu filmul românesc” (Polirom, 2009) -, iar altele două, una de poezie („Alte încăperi, alte glasuri de ieri”, Pandora M) şi una de publicistică („Mica dietetică”, Editura Art) – postum. În colaborare cu Mihai Chirilov şi Ştefan Bălan, a mai scris „Lars von Trier: filmele, femeile, fantomele” (Editura Idea), iar cu Şerban Foarţă – „Jeu de paume” (LiterNet).

Număr de vizualizări :1772


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro