Lungmetrajul “Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”, în competiţia internaţională a Festivalului de Film la Locarno

iul. 13th, 2011 | By | Category: Eveniment

Lungmetrajul “Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”, scris şi regizat de Adrian Sitaru, a fost selecţionat în competiţia oficială Festivalului de Film de la Locarno. Evenimentul se va desfăţura luna viitoare, în perioada 3-13 august 2011. “Din dragoste cu cele mai bune intenţii” va ajunge pe marile ecrane din România în această toamnă, fiind distribuit de Parada Film.

Regizorul Adrian Sitaru se întoarce la Locarno cu cel mai recent film al său, după ce în 2007 scurtmetrajul “Valuri” a câştigat “Leopardul de Aur” în secţiunea „Leopards of Tomorrow”.

“Din dragoste cu cele mai bune intenţii spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viața lui Alex iese de pe făgașul normal. La spital, Alex se găsește prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neașteptate și evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situația ținând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el își imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greșeli și totul din dragoste, cu cele mai bune intenții.

Bogdan Dumitrache interpretează rolul principal alături de Natașa Raab, Marian Râlea și Alina Grigore.

Adrian Sitaru este regizor, scenarist și producător. Lungmetrajul său de debut, „Pescuit sportiv”, a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, Premiul Juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi Marele Premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.

Filmul este o producție Hi Film în co-producție cu Cor Leonis Films și 4Proof Film în asociere cu Movie Partners in Motion, realizat cu sprijinul Eurimages, CNC, TVR, Zenith Media, Vision Team, Saint Audio Studio, Teleclub, Cityplex, See Cinema Network, Centrul Cultural Maghiar, Furniture Design, cu participarea HBO România.

Filmul a fost dezvoltat în cadrul secţiunii Cinéfondation a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, Binger Lab, Sofia Meetings, Cinemart.

Număr de vizualizări :1269


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro