David Esrig pregăteşte tineri actori români: „În căutarea teatrului existenţial”, ediţia a III-a

iul. 28th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 1-31 august 2011, la Academia de Teatru şi Film Athanor din Burghausen, Germania, Institutul Cultural Român în parteneriat cu Academia Athanor organizează cea de-a treia ediţie a proiectului „În căutarea teatrului existenţial 2011” – un atelier de artă dramatică conceput şi coordonat de prof. dr. David Esrig.

Evenimentul se află deja la ediţia a III-a. Cursurile vor fi susţinute de prof. David Esrig şi de alţi profesori colaboratori ai Academiei de Teatru şi Film Athanor. Proiectul reuneşte tineri actori români selectaţi de regizorul David Esrig, care se vor deplasa în Germania pentru a participa la atelier.

David Esrig s-a născut în 1935, în Haifa. A absolvit IATC Bucureşti, secţia Regie-Teatru, în 1957. Printre spectacolele care l-au consacrat în ţară se numără „Vicleniile lui Scapin“, de Moliere, 1957, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, „Umbra“, de Evgheni Schwartz, 1963, Teatrul de Comedie, „Troilus şi Cressida“, de Shakespeare, 1965, Teatrul de Comedie, „Capul de răţoi“, de Gheorghe Ciprian, 1966, Teatrul de Comedie şi „Nepotul lui Rameau“, de Denis Diderot, 1968, Teatrul Bulandra.

După câteva vizionări, montările „Aşteptându-l pe Godot“ şi „Furtuna“ i-au fost interzise de cenzura comunistă. În 1973 a părăsit România stabilindu-se în Germania.

A devenit un nume important în teatrul european montând la Bonn, München, Köln, Paris, Berna şi Bremen. A fost profesor la Academia de Teatru din München. Tot în Germania a întemeiat Academia de Teatru şi Teatrul Athanor.

Număr de vizualizări :2427


One Comment to “David Esrig pregăteşte tineri actori români: „În căutarea teatrului existenţial”, ediţia a III-a”

  1. gb spune:

    „ATHANOR” – SE MUTÁ LA PASSAU – ÍN „DREIFLUESSESTADT” DIN BAVARIA / GERMANIA !!!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro