Concurs de recitare de poezii în “Grădina Valorilor Româneşti”

iul. 20th, 2011 | By | Category: Proiecte

Vineri, 22 iulie 2011, începând cu orele 17:00, în “Grădina Valorilor Româneşti”, amenajată în Parcul Tineretului din Bucureşti, va avea loc concursul de interpretare de poezii pentru copii şi tineri cu vârstă cuprinsă între 8 şi 18 ani. Concursul va avea două secţiuni: interpretarea unei poezii la alegere, operă a unuia dintre marii poeţi români şi interpretarea unei creaţii proprii. Membrii juriului sunt Dan Mircea Cipariu (preşedintele secţiei de Poezie a Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti), Radu Cârneci (membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru al Organizaţiei Mondiale a Poeţilor), Ştefania Coşovei (membră a Consiliului Uniunii Scriitorilor din România), Marieta Rădoi Mihăiţă (membră a Uniunii Scriitorilor din România), Viorica Carp (profesor Limba şi Literatura Română).

“Grădina Valorilor Românești” este un proiect cultural-educaţional al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prin intermediul căruia organizatorii îşi propun crearea unui centru de interes cultural. În acest spaţiu special amenajat în Parcul Tineretului, Fundaţia Dan Voiculescu derulează zilnic, pe toată perioada verii, un program de vacanţă pentru copii şi tineri din care fac parte activităţi alternative de petrecere a timpului liber.
Amenajat în 2010 sub forma unui complex statuar, format din 76 de busturi ale “românilor esenţiali”, acest colţ de natură va găzdui şi în vara acestui an : cursuri de limba engleză, pictură şi istoria artei, scenografie, artă fotografică, scriere creativă, handmade, ateliere de creaţie, expozitii, concursuri şi multe altele. Iar în weekend, în Grădina Valorilor Româneşti, copiii vor participa la spectacole cu teatru de păpuşi, magie, dansuri şi muzică.

Toţi cei care doresc să participe la concurs se pot înscrie pâna pe data de 21 iulie, la adresa de e-mail: inscrieri@fundatiadanvoiculescu.ro sau la numărul de telefon: 031.425.58.82. Participanţii trebuie să precizeze numele, vârsta, localitatea, numărul de telefon şi titlul poeziei pe care o vor interpreta.

Grădina Valorilor Româneşti este amplasată în Parcul Tineretului din sectorul 4, Bucureşti (intrarea se face prin str. Pridvorului, din Calea Văcăreşti).

Număr de vizualizări :2055


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro