A apărut în format electronic „Gramatica limbii engleze. Volumele 4, 5 şi 6”

iul. 6th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura pentru Literatură Contemporană, sub auspiciile Universităţii din Bucureşti, în colaborare cu Consiliul Britanic şi Institutul Cultural Român, a apărut volumul „Gramatica limbii engleze. Volumele 4, 5 şi 6”, ediţie în facsimil, îngrijită de C. George Sandulescu şi Lidia Vianu. Cartea poate fi consultată şi descărcată, începând cu data de 7 iulie 2011, la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/gramatica-catedrei.html.

Iniţial, acest volum a fost publicat de Editura Didactică şi Pedagogică în anul 1962. Ediţia va avea în acest format nouă volume, publicate în etape, începând cu Volumul 9, care a fost lansat la 18 iunie 2011. În a doua etapă se publică Volumele 4,5 şi 6, care se ocupă de verbul în limba engleză în totalitatea sa. Va urma restul volumelor, care vor fi publicate toate până la 1 septembrie 2011.

Coordonatorul acestei ediţii, Profesorul C. George Sandulescu, a fost unul dintre autorii Gramaticii, în anii când era asistent la Catedră. El a fost studentul şi apoi colegul Profesorului Leviţchi, care a coordonat ediţia din 1962 a cărţii, cunoscută pe atunci sub numele de Gramatica Catedrei.

Număr de vizualizări :1420


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro