12.000 de intelectuali au semnat în mai puțin de 24 de ore pentru Demisia lui Traian Băsescu!

iul. 4th, 2011 | By | Category: Postcard

Regizorul Sorin Ilieşiu a trimis pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte.ro Scrisoarea Deschisă către Preşedintele Traian Băsescu prin care a cerut demisia de onoare a şefului statului. Această scrisoare a fost semnată, în mai puţin de 24 de ore, de peste 12 mii de intelectuali. Lista celor ce vor să se alăture demersului lui Sorin Ilieșiu rămâne deschisă. Redăm, mai jos, Scrisoarea Deschisă semnată de Sorin Ilieşiu precum şi lista semnatarilor.

DOMNULUI TRAIAN BĂSESCU – PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

DEMISIA!

Apel semnat în mai puţin de 24 de ore

de peste 12.000 de intelectuali, dar nu numai intelectuali,

la adresa de web-site www.antena3.ro/demisiadeonoare#semneaza, conform listei de mai jos.

Lista semnatarilor este deschisă

NOTĂ: Textul acestui apel este ameliorat faţă de textul iniţial, lansat în 27 iunie 2011, publicat integral de revista „Observator cultural” şi de ziarul „Jurnalul naţional”

Excelenţă,

excelaţi în minciună, nedreptate, incultură, derizoriu, prefăcătorie, vulgaritate, ipocrizie, fariseism, duplicitate, viclenie.

Singura modalitate de a iubi astăzi România este de a spune adevărul despre dvs: aţi preschimbat Dreptatea şi Adevărul în Nedreptate şi Minciună, aţi batjocorit demnitatea, aţi strangulat speranţa, aţi violat România.

Unica urmare ar fi demisia de onoare! Dar nu cred că mai aveţi onoare.

Paharul s-a umplut odată cu detestabilele afirmaţii ale dvs despre M.S. Regele Mihai, despre mareşalul Antonescu şi despre eliberarea Basarabiei de armata română, în 1941, eliberare pe care o numiţi „invadare” batjocorind astfel unitatea şi integritatea naţională pe care aţi jurat solemn să le apăraţi.

Incultura dvs este năucitoare, şi, în consecinţă, incompatibilă cu funcţia pe care o deţineţi prin fraudă morală.

Vă mândriţi că v-aţi da viaţa pentru România, dar totuşi vă e frică să condamnaţi ca ilegitime şi criminale consecinţele pactului Stalin-Hitler din 1939, aşa cum v-am cerut insistent, pentru reintegrarea în România, în acelaşi spirit cu reunificarea Germaniei din 1990, a teritoriului românesc ocupat ilegitim de Uniunea Sovietică – Basarabia, Nordul Bucovinei şi Insula Şerpilor – , nivelul şi modalităţile de despăgubire faţă de crimele, fărădelegile şi abuzurile Uniunii Sovietice împotriva României şi a cetăţenilor ei, urmând a fi stabilite de o comisie recunoscută de foruri competente internaţionale.

Vă lăudaţi că sunteţi patriot, îngenunchiaţi cu prefăcută evlavie în faţa tricolorului, dar refuzaţi să solicitaţi – aşa cum v-am cerut – Ungariei şi reprezentanţilor minorităţii maghiare, să condamne şi să regrete zecile de masacre antiromâneşti şi antievreieşti comise în Transilvania în 1941-1944 de regimul horthyst cu implicarea unei părţi a populaţiei maghiare locale, şi, de asemenea, să recunoască legitimitatea tratatelor de pace semnate de Ungaria la Trianon în 1920 şi la Paris în 1947, contestate de organizaţii guvernamentale şi nonguvernamentale din România sau din Ungaria, de lideri precum Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, vicepreşedintele Parlamentului European.

Nu aţi făcut nimic bun, cu excepţia condamnării comunismului. Dar nici aceasta nu aţi fi făcut-o dacă timp de un an nu v-aş fi încolţit cu apeluri argumentate şi documentate, astfel încât să nu aveţi încotro şi să răspundeţi favorabil. În 2005 aţi spus că nu puteţi condamna comunismul întrucât „nu există dovezi şi raport de condamnare”. Ca urmare, v-am prezentat dovezi : am redactat de unul singur – pe baza datelor incontestabile preluate de la cel mai respectat Memorialul din Europa, respectiv cel de la Sighet – un raport neoficial publicat integral în presa centrală în octombrie 2005, cele 21 de capete de acuzare formulate de mine regăsindu-se ulterior în raportul oficial.

Aţi proiectat în derizoriu condamnarea comunismului şi aţi emasculat-o, prin refuzul dvs de a solicita parlamentului şi guvernului – aşa cum v-am cerut – să adopte măsurile şi legile decomunizării propuse în raportul asumat şi evocate în discursul dvs.

Aţi demostrat că nu doriţi Dreptate şi Adevăr prin justiţie faţă de crimele comunismului, genocidul din decembrie 1989 şi fratricidul din iunie 1990. În septembrie 2009 ne-aţi implicat la Cotroceni într-un show electoral. Aţi certat-o pe doamna procuror general Kovesi pentru că încă nu se aflase adevărul. Ca pedeapsă, după o lună, aţi re-numit-o pentru încă un mandat. În prezent, dosarele Revoluţiei şi ale Mineriadei sunt îngropate şi mai adânc.

V-aţi angajat că veţi cere preşedintei Camerei deputaţilor să supună din nou la vot Legea lustraţiei astfel încât să nu mai fie declarată neconstituţională, dar nu aţi făcut-o.

Aţi promis asanarea morală a societăţii româneşti, dar aţi refuzat să cereţi SRI şi SIE să predea către CNSAS cele 97.000 de dosare considerate abuziv „de siguranţă naţională”.

Aţi decredibilizat în mod ridicol reforma, modernizarea şi reorganizarea României.

V-aţi umilit primul-ministru şi alţi colaboratori făcând din ei marionete perfecte ale unui păpuşar iresponsabil şi lipsit de discernământ. Dacă sunteţi lipsit de discernământ, locul dvs nu mai e în fruntea României !

Pretindeţi că luptaţi împotriva corupţiei şi hoţiei, dar nu solicitaţi procurorilor să trimită în judecată vinovaţii pentru neantizarea flotei române, ca şi cum – fiind chiar comandant de navă – nu v-ar păsa deloc de această flotă, ca şi cum nu aţi şti nimic despre fraudă cu toate că atunci eraţi ministrul transporturilor.

Promovându-şi fiul, Ceauşescu a întemeiat comunismul dinastic, dar abia în ultimii ani de dictatură. Promovându-vă fiica, aţi înfiinţat postcomunismul dinastic, încă din primii ani ai mandatului dvs.

Aţi decăzut atât de mult încât aproape oricine ar putea fi un preşedinte mai puţin dezastruos.

Orice intelectual adevărat se descalifică dacă nu îşi exprimă dezgustul faţă de acţiunile şi afirmaţiile scandaloase ale dvs.

Cred că toţi intelectualii adevăraţi gândesc ca mine. Îi rog pe aceştia, inclusiv pe semnatarii apelului meu pentru condamnarea comunismului, să vă solicite demisia de onoare; sunt sute de intelectuali care au semnat apelul, inclusiv cei din elita elitelor, dar şi reprezentanţi a milioane de sindicalişti.

Dixi et salvavi animam meam.

4 Iulie 2011

Cu încrederea că am spus ceea ce trebuia spus,

Sorin Ilieşiu – autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului

http://www.gds.ong.ro/apel.htm
http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html

Lista semnatarilor poate fi accesată de aici: semnatarii apelului de demisie a Presedintelui Romaniei

Număr de vizualizări :2211


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro