„Regina Roşie” de Philippa Gregory, tradus în limba română

iul. 4th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Polirom, a apărut volumul „Regina Roşie” de Philippa Gregory. Traducere de Anacaona Mindrila‑Sonetto. Philippa Gregory este cea mai importantă autoare de romane istorice din Marea Britanie, cunoscută pretutindeni în lume datorită bestselleruluiSurorile Boleyn”.

”Regina roşie”, apărut în 2010, este al doilea roman din ciclul dedicat Războiului celor Două Roze, îmbogăţeşte galeria de femei puternice şi influente creată de Philippa Gregory cu o figură emblematică pentru istoria Angliei: lady Margaret Beaufort, femeia ale cărei ambiţie, inteligenţă şi curaj au dus la întemeierea dinastiei Tudor.

Philippa Gregory zugrăveşte în culori vii perioada adolescenţei şi maturităţii sale într-o Anglie sfâşiată de rivalităţile dintre Casa de Lancaster şi Casa de York şi devastată de bătăliile sângeroase din Războiul celor Două Roze.

„Regina roşie” este un roman scris cu o mână sigură, pitoresc, convingător, presărat de conflicte, trădare şi manevre politice. La fel ca Margaret Beaufort, Gregory îşi lasă în urmă numeroşii imitatori prin forţa inegalabilă a energiei, concentrării şi execuţiei desăvârşite.” (Publishers Weekly)

„Povestea are o intensitate şi un suspans care, îmbinate cu cercetarea istorică minuţioasă tipică romanelor Philippei Gregory, readuc la viaţa secolul al XV-lea. „Regina roşie” este o evocare vie şi captivantă a unei perioade frământate.” (Daily Express)

„Împletirea firească şi pe deplin credibilă dintre personal şi istoric este fără îndoială motivul pentru care o citim de la bun început pe Philippa Gregory. Dar coloana vertebrală a acestei cărţi este manipularea personajului central, modul în care scriitoarea îl conduce de la ipostaza de eroină la cea de anti-eroină, menţinându-l la fel de incitant pe parcusul întregului roman.” (The Times)

Dintre romanele Philippei Gregory, în cadrul colecţiei „Biblioteca Polirom” au mai aparut în traducere: Regina albă, Moştenirea Boleyn si Surorile Boleyn.

Număr de vizualizări :1842


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro