„Prinţul din negură” de Carlos Ruiz Zafon în traducerea Alinei Ţiţei

iul. 15th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

În colecţia „Biblioteca Polirom” a apărut traducerea volumului „Prinţul din negură” de Carlos Ruiz Zafon (traducere din limba spaniolă de Alina Ţiţei) care reprezintă prima parte a unei trilogii dedicate publicului tânăr – o fascinantă aventură despre teamă, curaj, dragoste şi prietenie, un puzzle literar plin de intrigă şi mister.
Carlos Ruiz Zafon este considerat cel mai de succes scriitor spaniol contemporan: cărţile sale au fost publicate în peste 40 de limbi şi au cucerit numeroase premii şi milioane de cititori de pe toate cele cinci continente. Cel mai cunoscut roman al lui Zafon, „Umbra vântului”, este titlul cu cel mai mare succes de public din toată istoria literaturii spaniole, după „Don Quijote”. Romanul, un adevărat fenomen literar internaţional, a înregistrat cifre impresionante de vânzări şi în România.
”Prinţul din negură” a fost recompensat cu Premiul Edebe.

„O extraordinară poveste soft-horror, care arată cum hotărârile părinţilor pot influenţa imaginaţia copiilor” (Publishers Weekly)
„Efectele pe care le obţine Zafon înlănţuind trecutul şi prezentul, realul şi fantasticul au ceva din atmosfera misterioasă a sălii de cinematograf.” (The Guardian)

Carlos Ruiz Zafon s-a născut la Barcelona în 1964. A lucrat în publicitate, a colaborat la revistele La Vanguardia şi El Pais şi, pentru câţiva ani, a locuit la Los Angeles, unde a lucrat ca scenarist. Şi-a început cariera literară în 1993, cu o carte pentru copii, Prinţul din negură, pentru care i s‑a decernat Premiul Edebe. Au urmat Palatul de la miazănoapte (1994), Lumini de septembrie (1995) şi Marina (1999; Polirom, 2010). În 2001, Zafon publica primul său roman „adevărat”, Umbra vântului (Polirom, 2005), care devine imediat un fenomen literar cu ecouri internaţionale. Umbra vântului figurează ca finalist la Premiul pentru roman Fernando Lara (2001) şi la Premiul Llibreter (2002) şi este desemnat drept cea mai bună carte a anului 2002 de cititorii revistei La Vanguardia. În anul 2004, acelaşi roman este distins, în Franţa, cu prestigiosul Prix du Meilleur Livre Etranger. Urma­toarea sa carte, Jocul îngerului (2008; Polirom, 2009), a fost aşteptată cu nerăbdare de editori şi de publicul larg şi a avut acelaşi succes formidabil. Cărţile lui Zafon au fost traduse în peste patruzeci de limbi şi au cucerit numeroase premii şi milioane de cititori de pe toate cele cinci continente.

Număr de vizualizări :1824


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro