„Neagu Djuvara – Şocul întoarcerii în ţară”, un audiobook în lectura autorului

iul. 14th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Humanitas Multimedia, la începutul lunii iulie 2011, a apărut „Neagu Djuvara – Şocul întoarcerii în ţară”, un audiobook în lectura autorului, cu dublu CD, în total 85 minute de lectură.

„Trebuie, mai întâi, să vă spun că vă citesc acum un capitol din cartea mea care se numeşte Amintiri din pribegie. Capitolul pe care vi-l citesc este ultimul din această carte şi, de fapt, este dincolo de pribegie, fiindcă e vorba de şocul întoarcerii mele în ţară, după o absenţă de patruzeci şi cinci de ani.
Impresionaţi peste măsură de ce se întâmplase la Bucureşti în decembrie 1989, am hotărât să venim la Bucureşti cu nişte maşini, aducând în ţară lucruri care lipseau partidelor, universităţilor…
După trei zile de drum – cu mici incidente pe parcurs, cum e şi firesc cu o echipă improvizată, cu tovarăşi, mai toţi, cunoscuţi abia în ajun, am sosit la graniţa ungaro-română, pe drumul Budapesta-Cluj. Grănicerii români îmi păreau destul de dezorientaţi faţă de convoiul nostru cu etichete de asistenţă umanitară, ei inşişi dându-ne impresia că nu erau încă bine dezmeticiţi după evenimentele din decembrie – nu ştiau încă dacă de acum s-a schimbat ceva în viaţa lor.” (Neagu Djuvara)

Număr de vizualizări :2040


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro