„Cele mai frumoase basme turceşti”, la Polirom

iul. 9th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom a apărut cartea „Cele mai frumoase basme turceşti”, ediţie cartonată, o selecţie cu traducere din limba turcă şi note de Nermin Yusuf şi Nevzat Yusuf Sarìgöl. Ilustraţii de Carmen Parii.

Cartea se adresează copiilor şi cuprinde unele dintre cele mai frumoase şi mai iubite basme turceşti. O vulpe este păcălită de o cămilă, zânele se căsătoresc cu muritorii, un urs învaţă să citească, iar inteligenţa omului învinge forţa animalelor. Nici cunoscutul Nastratin Hogea nu lipseşte din această carte.

Număr de vizualizări :1465


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro