“Cinci minute miraculoase în Piatra Neamţ” de Peca Ştefan, la Teatrul Naţional din Dublin

iul. 5th, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 6 iulie 2011, la Abbey Theatre/ Teatrul Național din Dublin, va avea loc o lectură cu public a piesei “Cinci minute miraculoase în Piatra Neamţ” de Peca Ştefan, în regia Annabellei Comyn. Evenimentul este sprijinit de ICR.


În 2010, Peca Ștefan a câștigat premiul oferit de Fundația Culturală Irlanda-România unui tânăr dramaturg. Din juriu au făcut parte regizorul Alexandru Dabija și Aideen Howard, literary director la Abbey Theatre. În urma acordării premiului Abbey Theatre a programat lectura cu public (rehearsed reading) și l-a invitat pe regizorul Peca Ștefan să petreacă o săptămână alături de echipa teatrului, să participe la repetiții și să se familiarizeze cu lumea teatrului irlandez.

Peca Ștefan este considerat una dintre cele mai importante figuri ale dramaturgiei românești contemporane. A studiat la NYU (2003-2004) și a beneficiat de rezidențe la Royal Court Theatre, Londra (2005), Long Wharf Theatre, New Haven, Statele Unite (ArtsLink Playwright in Residence, 2007, 2008). Piesele sale s-au jucat în România, Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Elveția, Austria, Franța, Italia, Cehia, Ungaria, Estonia, Olanda, Bulgaria, Rusia, Polonia și Serbia. A câștigat mai multe premii, printre care London Fringe Report Award for Best Play – Relationship Drama pentru The Sunshine Play (2006) și Premiul pentru inovaţie pentru România 21 la Heidelberg Stuckemarkt (2007).

Număr de vizualizări :1055


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro