“Aproape negru“ de Niculina Oprea, publicat la Editura Artshop din Turcia

iul. 13th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Volumul de poezieAproape negru” de Niculina Oprea, publicat în 2004 la Editura Muzeul Literaturii Române din Bucureşti, a fost tradus în limba turcă de Ayten Mutlu şi publicat la prestigioasa editură Artshop din Istanbul. În curând, vor fi publicate în limba turcă şi alte volume din creaţia sa.

Niculina Oprea s-a născut în 1957, în Negoieşti, Dolj. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România și a Asociației Scriitorilor din București. În 1974 a debutat cu poezie în suplimentul literar al cotidianului „Înainte” din Craiova. În 1982 a debutat în revista Ramuri din Craiova, cu pseudonimul literar Ioanina Prelcu. Dintre volumele publicate: În apele Akheronului,1994, cu o prefață de Florea Miu, Editura Vlad & Vlad, Craiova; Trecerea, 1996, Editura Vlad & Vlad, Craiova; Sub tirania tăcerii, 2000, Editura Sitech, Craiova; Litanii la marginea memoriei, 2002, cu o prefață de Dan Stanca, Editura MJM, Craiova;…. la vară, tot tu vei fi aceea, 2004, cu o prefață de Horia Gârbea, Asociația Scriitorilor București; Aproape negru, 2004, Editura Muzeul Literaturii Române, București; Les Guérisons imaginaires, 2007, (traducerea în limba franceză a volumului Aproape negru, traducător Letiția Ilea), Editura Brumar, Timișoara; Viețile noastre si viețile altora, 2008, cu o prefață de Nicole Pottier, Editura Brumar, Timișoara; CELEBRATIO, 2011, Editura MJM, Craiova.

Număr de vizualizări :1616


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro