Virgil Enătescu – „Cascada amintirilor”

iun. 24th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

În colecţia „Literatura Medicilor”, editura „ Dacia XXI”, a apărut cartea lui Virgil Enătescu – „Cascada amintirilor”.

„După o viaţă întreagă de profesie, având ca scop vindecarea individului şi alinarea suferinţei umane, am simţit nevoia să intervin la o altă scară, la un alt nivel pentru sănătatea societăţii. Majoritatea suferinţelor noastre se datorează unor tare sociale, care au generat abrutizarea unei mari părţi din populaţie”. (Virgil Enătescu)

Volumul oferă surpriza reluării unor teme ce, în douăzeci şi unu de ani de la Revoluţie, trebuiau să fie uitate sau şterse din agenda actualităţii. Subconştientul, încă, la nivel populaţional, joacă feste, scoţând la suprafaţă arhetipuri comuniste şi comportamente, care pe toţi i-au îngrozit. Este ca şi cum, în drumul nostru, douăzeci şi unu de ani, ne-am învârtit într-un cerc şi am ajuns, iarăşi, în punctul iniţial, în locul de plecare. Nu am progresat, deloc, în mentalităţi, în cultură, în cunoaşterea propriilor valori şi a propriilor interes.

Număr de vizualizări :1633


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro