Vernisaj David Croitor – „Interioare cu poezie”

iun. 14th, 2011 | By | Category: Eveniment

David Croitor vernisează miercuri, 15 iunie 2011, de la ora 14.00, la Galeria de Artă de la Biblioteca Bucovinei, jud. Suceava, expoziţia „Interioare cu poezie”. Evenimentul va fi prezentat de Angela Furtună şi Constantin Severin.

„Discret şi ferit de înşelătoarele curente de presiune şi manipulare din lumea actuală, adoptând o distanţă critică faţă de zgomotul monden ce nu face parte din bunul gust artistic şi nici din sensibilitatea etică a Artistului autentic, David Croitor este un pictor de mare forţă al artei româneşti contemporane, având lucrări în colecţiile particulare din ţară şi străinătate: Anglia, Austria, Belgia, Franţa, Germania, Grecia, Olanda, Suedia, Canada, SUA.

Un clasic cu privire nostalgică, un introvertit ce scoate la lumină Atlantidele pe care se reazămă, ignorant, prezentul, nutrit astfel de poezia trecutului şi de farmecul amintirii. Un stilist desăvârşit, animat de o distinsă serenitate a detaşării de prezent. Un caligraf al sufletului lucrurilor, ce devin în egală măsură interioarele unei realităţi noi, dar şi scrierea care o comunică. Un căutător de semnificaţii prin hologramele timpului întors din drum de dragul salvării frumosului artistic: David Croitor”. (Angela FURTUNĂ)

Număr de vizualizări :2086


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro