Trei artiste şi o experienţă „Wicked”, în NAG 2011

iun. 9th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 10 iunie 2011, ora 21.00, pe str. Transilvaniei nr. 9, Bucureşti, va avea loc vernisajul expoziţiei „Wicked”, într-un spaţiu alternativ propus şi reconfigurat de artistele Otilia Cadar, Nona Şerbănescu şi Adela Edu. Un rol important îl vor juca elementele de sound& light design şi instalaţiile-angrenaje menite să întregească o experienţă cel puţin memorabilă. Responsabil pentru lumini este Tudor Petrescu, iar pentru sunet Mihai Dragomir. Vernisajul va face parte din traseul special propus de Noaptea Albă a Galeriilor în 2011 la Bucureşti. AgenţiadeCarte.ro este unul dintre partenerii media ai evenimentului.

Vizitatorii vor avea ocazia să parcurgă primele trei niveluri ale casei, fiecare cu o temă şi atmosferă distincte, conturate în funcţie de personalitatea celor trei artiste. Iar la ultimul etaj organizatorii au pregătit un spaţiu de socializare şi lounge cu o temă incendiară – Burn.

Expoziţia va putea fi vizitată între 10 şi 25 iunie 2011, programul fiind de la 17.00 la 22.00.

În seara de 23 spre 24 iunie 2011, spaţiul din str. Transilvaniei 9 găzduieşte un nou eveniment-spectacol de artă, sunet şi lumină, organizat cu ocazia Nopţii de Sânziene. Vizitatorii vor fi aşteptaţi de la ora 21.00 cu o serie de surprize.

Pe 25 iunie 2011, ora 17.00 va avea loc finisajul expoziţiei.

„Casa din strada Transilvaniei va ascunde, în întunericul încăperilor sale, zoomorfologia farmecelor feminine. Voi trăda delicateţea sau brutalitatea trăsăturilor feminine, punându-le în oglindă cu eul  interior transfigurat în păsări. Va fi un traseu labirintic, cu o atmosferă fantastică şi hipnotică”. (Otilia Cadar)

„Aş putea să explic raţional opţiunea de a expune în această formulă sau în acest loc, dar cred că dimensiunea raţională a acestei “întâmplări” este prea puţin relevantă de data asta. Dacă o primesc ca un dat la care am participat activ pentru că aşa mi-a fost dat, nu pot decât să mă bucur de ea şi să mă minunez. Pe strada Transilvaniei nr. 9 o să mut pentru un timp câteva cadre din “my inside story”. (Adela Edu)

„Wicked are coordonatele unui proiect care m-a acaparat complet şi pe care îl simt aproape ca având o viaţă proprie. Într-un perpetuu dialog cu inconştientul, uneori în regresie către un timp mistic al copilăriei, alteori în reverie, tatonând spaţiile specifice visului, îmi doresc să ofer privitorului chei către uşile ce deschid fantasticul din interior: nevoia de poveste, de mit, de supraomenesc”. (Nona Şerbănescu)

Număr de vizualizări :1373


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro