Şpaltul „Trilogiei culturii” de Lucian Blaga, achiziţionat de Biblioteca Judeţeană Timiş

iun. 13th, 2011 | By | Category: Proiecte

Biblioteca Judeţeană Timiş a achiziţionat, de curând, un document excepţional: şpaltul cu adnotări manuscrise al lucrării „Trilogia culturii” de Lucian Blaga (ediţia a II- a, Fundaţia Regală pentru Literatură şi Artă, Bucureşti, 1944).

La data de 6 mai 2011 s-au comemorat cincizeci de ani de la moartea marelui poet şi filosof. Adnotările volumului reprezintă corectura făcută de Blaga însuşi, care stabileşte versiunea finală a textului. Documentul prezintă o importanţă excepţionala pentru mediul cultural bănăţean.

Căsătorit cu Cornelia Brediceanu, Lucian Blaga a locuit, între anii 1924-1926, la Lugoj.

Număr de vizualizări :1432


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro