Leander Kahney a intrat „În mintea lui Steve Jobs”, unul dintre fondatorii Apple

iun. 12th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 14 iunie 2011, la ora 17:30, în incinta magazinului iStyle – Apple Premium Reseller, din Băneasa Shopping City (Bucureşti), va fi lansată cartea lui  Leander Kahney, „În mintea lui Steve Jobs”, apărută la Editura Meteor Press. În acest volum este vorba despre viaţa lui Steve Jobs, unul dintre fondatorii gigantului în domeniul IT – Apple.

Cariera lui Steve Jobs s-a întins pe aproximativ patru decenii, timp în care a revoluţionat lumea IT-ului, a filmelor de animaţie şi a muzicii. „În mintea lui Steve Jobs” este o carte biografică. Autorul acesteia, Leander Kahney, este, totodată, şi administrator al site-ului Cult of Mac, cândva şi redactor de ştiri al Wired.com. Este de asemenea autorul a două cărţi foarte apreciate: „The Cult of Mac” şi „The Cult of iPod”. În calitate de reporter şi de editor, a urmărit evoluţia companiei Apple de peste zece ani.

Publicată de Editura Meteor Press, cartea „În mintea lui Steve Jobs” va fi lansată în prezenţa Dorei Popeneciu, Director General iStyle, Apple Premium Reseler şi importator autorizat Apple în România, şi a scriitorului Florin Iaru.

Steven Paul Jobs (născut la 24 februarie 1955) este co-fondatorul şi CEO-ul (directorul general) Apple Computer, precum şi CEO al Pixar până la achiziţia acestui studio de animaţie de către companiaDisney. El este în prezent cel mai mare acţionar al companiei Disney şi membru în consiliul de directori ai Disney. Jobs este considerat ca fiind cel mai influent personaj atât din industira calculatoarelor cât şi în industria divertismentului. Împreună cu co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, Jobs a ajutat la popularizarea calculatorului personal spre sfârşitul anilor ’70. La începutul anilor 80, încă lucrând la Apple, Jobs a fost unul dintre primii care a sesizat succesul comercial pe care interfeţele grafice operate prin intermediul mouse-ului îl pot avea. După ce a pierdut în lupta pentru putere cu consiliul de directori ai Apple din anul 1985, Jobs a fondat NeXT, o companie care dezvoltă o platformă de computere specializată în învăţământul superior şi piaţa oamenilor de afaceri. Achiziţia lui NeXT din anul 1997 de către Apple l-a adus înapoi pe Jobs la compania pe care o fondase, unde este şi în prezent CEO.

Număr de vizualizări :1540


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro