Concert susţinut de „Trigon” din Republica Moldova, cu ocazia Zilei Naţionale a Suediei

iun. 5th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 6 iunie 2011, cu ocazia Zilei Naţionale a Suediei, se va desfăşura la Stockholm a doua ediţie a festivalului Make Musik STHLM, inspirat de formula internaţională consacrată Fête de la Musique. Peste 50 de concerte la care accesul publicului va fi gratuit vor avea loc pe mai multe scene în aer liber, precum şi în numeroase alte locaţii din oraş.

ICR Stockholm va participa la această sărbătoare muzicală organizând la sediul său, cu începere de la ora 17.00, un concert de etno-jazz susţinut de trupa ”Trigon” din Republica Moldova. Grupul, avându-i în componenţă pe Anatol Ştefăneţ (violă), Dorel Burlacu (keyboards, armonică), Sandu Arcuş (saxofon, flaut, instrumente populare) şi Gari Tverdohleb (tobe, percuţie, xilofon), interpretează jazz de inspiraţie folclorică românească, fiind una dintre trupele de succes internaţional din spaţiul româno-moldovean.

De la înfiinţarea trupei, în 1992, aceasta a susţinut concerte în peste 40 de ţări, fiind prezentă la festivaluri precum North Sea Jazz Festival (Rotterdam), Grenoble Jazz Festival, EBU Modern Folk Festival (Köln), Andrei Tarkovsky International Film Festival ”Zerkalo” (Rusia), Festival International de Jazzde Montréal.

Număr de vizualizări :1485


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro