Andrea Bajani lansează „De vei lua aminte la greşeli” în România

iun. 13th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 14 iunie 2011, Andrea Bajani lansează la librăria Humanitas Kretzulescu romanul „De vei lua aminte la greşeli”, un roman distins în anul 2008 cu premiile Mondello, Recanati şi Brancati.

Andrea Bajani s-a născut la Roma în 1975. Pentru o perioadă, familia lui se mută în Cuneo, regiunea Piemont, în nordul Italiei, ca apoi să se stabilească la Torino. În prezent, Andrea Bajani semnează articole în cotidianele La Stampa, l’Unità, Il Sole 24 Ore, precum şi în revista Lo straniero. De asemenea, colaborează cu Rai Radio 2. Este coautorul unei piese de teatru, „Miserabili”, un spectacol de Marco Paolini. În 2002 debutează cu romanul „Morto un papa”, iar în anul următor îl publică pe cel de-al doilea: „Qui non ci sono perdenti”. Devine cunoscut însă în 2005 cu cel de-al treilea roman, „Cordiali saluti”, în care descrie condiţiile precare în care îşi desfăşoară activitatea muncitorii italieni. Pe acelaşi subiect, în 2006, scrie un reportaj, „Mi spezzo ma non m’impiego”, publicat de editura Einaudi. Urmează romanele „Se consideri le colpe” (De vei lua aminte la greşeli), „Domani niente scuola” (2009) şi „Ogni promessa” (2010). Devine celebru cu romanul „De vei lua aminte la greşeli” (2007, 2009, editura Einaudi), pentru care a primit Premiul Mondello, Premiul Brancati şi Premiul Recanati în 2008. Pentru „Ogni promessa” (2010), scriitorul a primit în 2011 Premiul Bagutta.

Număr de vizualizări :1515


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro