A apărut „Ştefan Augustin Doinaş. Repere critice” de Iulian Boldea

iun. 13th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI a apărut de curând volumul „Ştefan Augustin Doinaş. Repere critice” semnat de Iulian Boldea. Un volum din colecţia de critică literară a editurii.

Iulian Boldea: „În fiinţa literară a lui Ştefan Aug. Doinaş convieţuiesc, într-o armonie desăvârşită, două dimensiuni aparent distincte, dar, în fapt, consubstanţiale în măsura în care ele sunt rodul unor opţiuni poetice şi filosofice urmate cu extremă consecvenţă de-a lungul timpului”

Gheorghe Grigurcu: „În creaţia lui Ştefan Aug. Doinaş, mişcarea poetică se reduce (…) precum într-un joc de cuvinte încrucişate, la stabilirea unor definiţii, care să declanşeze scurte lumini inedite asupra conceptelor enigmatice”.

Al. Cistelecan: „Senzualitatea lui Doinaş nu e un afluent al textului, ci un reactiv din formula viziunii, poemul său nefiind înţeles ca un spaţiu de deversare a ei, ci ca un spaţiu diamantin prin care trec din când în când adieri şi unde senzuale”.

Ion Pop: „(…) Ştefan Augustin Doinaş arată că se înscrie pe o direcţie a modernismului ce nu uită de prestigiile tradiţiei clasice a poeziei (…)”

Număr de vizualizări :3887


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro