30 de oraşe pentru “Dunărea – cale a culturii”

iun. 16th, 2011 | By | Category: Eveniment

Prima parte a proiectului „Dunărea – cale a culturii”, organizat de Fundaţia Balkankult, a fost încheiată. Numeroşi artişti din spaţiul danubian au trimis, astfel, lucrări ex-libris având drept temă Dunărea. Peste o mie de artişti s-au arătat interesaţi de acest proiect, accesând paginile de Facebook şi site-urile de promovare. AgenţiadeCarte.ro şi Asociaţia EURO CULTURART sunt partenerii Concursului internaţional de ex-libris pe tema “Dunărea – cale a culturii”. Juriul internaţional pentru acordarea premiilor este condus de academicianul Časlav Ocić, preşedintele Asociaţiei Ex libris din Belgrad. Printre cei 7 juraţi ai concursului se află şi scriitorul şi comentatorul de artă Dan Mircea Cipariu. Mai multe informaţii puteţi găsi pe următoarele pagini web: www.donau-kulturstrase.net şi   www.balkankult.org .

Proiectul are ca scop stabilirea ideilor şi a modalităţilor de percepere a Dunării ca drum al culturii. Lucrările primite de către organizatori, Fundaţia Balkankult, sunt de o foarte bună calitate şi foarte diversificate. În perioada imediat următoare, toate lucrările primite vor fi scanate şi pregătite pentru a fi evaluate de juriu care, în luna iulie 2011 sau la începutul lunii august va alege cele mai bune lucrări. Acestea îşi vor găsi locul în diferite expoziţii, iar artiştii realizatori vor fi premiaţi. Organizatorii au semnat deja parteneriate cu peste 30 de oraşe şi instituţii culturale pentru realizarea de expoziţii în diferite spaţii.

Număr de vizualizări :1177


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro