„Viaţă de aruncat” de Bogdan O. Popescu, prezentată la Librăria Dalles

iun. 14th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 16 iunie 2011, de la ora 19.00, la Librăria Dalles din Bucureşti (B-dul N. Bălcescu, nr. 18), va avea loc o discuţie despre volumul „Viaţă de aruncat”, prima carte de proză a poetului Bogdan O. Popescu, apărută recent în colecţia „Ego. Proză” a editurii Polirom şi prefaţată de Mircea Cărtărescu. La discuţie vor participa, alături de autor, criticul literar Carmen Muşat şi scriitoarea Ana Maria Sandu, moderator fiind Oana Boca, director de imagine Polirom.

Viaţă de aruncat este unul dintre cele mai bine vândute titluri Polirom la Salonul Internaţional de Carte Bookfest (25-29 mai 2011).

„Cu Viaţă de aruncat, Bogdan O. Popescu urcă pe o spiră superioară a evoluţiei sale. El apare aici mult maturizat. În prozele sale se vede ceea ce nu avea loc să se manifeste în poezie: gravitatea autorului, seriozitatea sa în faţa vieţii, simţul tragicului şi al absurdului. Proza titulară e o sfâşietoare dare de seamă despre o dragoste care se sfârşeşte, sufocată de lucruri neînsufleţite.” (Mircea Cărtărescu)

Bogdan O. Popescu (n. 1971), medic neurolog la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, este autorul mai multor volume de poezii, dintre care amintim: „La revedere, prinţesă!” (1995, Marele premiu „Ion Vinea” pentru debut literar); „Poemul de gardă” (1999); „Leul de după extravaganţe” (2002); „Maşinăria de uitare” (2004); „Poeme în loc de tutun” (2007); „Aerobiciclete (2010)”. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 2002.

Număr de vizualizări :1826


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro