„Sărbătoarea Muzicii” în România

iun. 20th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 21 iunie 2011, de la ora 19.00, în curtea Muzeului Naţional de Artă din Bucureşti şi, de la ora 19.30, în Piaţa Unirii din Timişoara, începe „Fete de la Musique – Sărbătoarea Muzicii”, eveniment care împlineşte 30 de ani de existenţă.

Fondată în Franţa în urmă cu 30 de ani de către Jack Lang, ministrul culturii de la vremea respectivă, „Sărbătoarea muzicii” a făcut înconjurul lumii! A început să fie „exportată” în 1985 cu ocazia Anului European Al Muzicii şi în mai puţin de cincisprezece ani a început să fie organizată în peste o sută de oraşe de pe cele cinci continente! Gratuitatea concertelor, impactul din presă, susţinerea colectivităţilor teritoriale şi succesul avut în rândul populaţiei, au făcut ca, în câţiva ani, această sărbătoare să devină una dintre cele mai mari manifestări culturale franceze.

În capitală, Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din Bucureşti vă invită în curtea Muzeului Naţional de Artă al Romaniei pentru o serie de concerte jazz, pop şi indie rock. Începând cu orele 19.00, pe scena vor urca Nadia Trohin şi Toma Hawk, trupa franceză Jakko, Toulouse Lautrec şi The MOOoD.

Programul:

19.00 Nadia Trohin si Toma Hawk (jazz)

20.30 Jakko (pop-rock)

22.00 Toulouse Lautrec (indie-rock)

23.30 The MOOoD (indie-rock)

La Timişoara, Institutul francez şi asociaţia culturală Allma au plăcerea de a invita publicul timişorean la o întâlnire muzicală cu trupe locale şi un DJ din Franţa.

Programul:

ora 19:30 NO BRAINZZ (RO)

ora 20:30 PERSONA (RO)

ora 21:45 AES DANA (FR)

De câţiva ani, sub impulsul reţelei culturale franceze, România se aliniază Sărbătorii Muzicii, manifestare colectivă în care, în fiecare an, începând cu 1982, la iniţiativa Ministerului Culturii din Franţa, muzicieni profesionişti şi amatori invadează străzile, cafenelele, spaţiile publice pentru a împărtăşi publicului larg pasiunea pentru muzică.

Număr de vizualizări :1513


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro