„Rogvaiv” la Teatru Spălătorie din Chişinău

iun. 19th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 20 iunie 2011, de la ora 20.00, şi marţi, 21 iunie 2011, de la aceeaşi oră, la Teatru Spălătorie, Str. Mihai Eminescu, nr. 72, Chişinău, se desfăşoară proiectul Rogvaiv, cu Emilian Creţu, Veaceslav Sambris, Ina Surdu, Doriana Talmazan şi Irina Vacarciuc. Producători – Nicoleta Esinencu şi Nora Dorogan. Autor proiect – Bogdan Georgescu.

Proiectul Rogvaiv face parte din programul Rezidenţă Călcătorie al Teatrului Spălătorie. Proiectul este realizat cu sprijinul Fundaţiei ERSTE.

Rogvaiv este un Proiect de Artă Activă împotriva oricărei forme de discriminare. Spectacol-document despre intoleranţa exprimată public, deschis, fără niciun fel de control, responsabilitate sau ruşine de către lideri de opinie şi personalităţi ale vieţii publice din Republica Moldova 2011.

Programul Rezidenţă Călcătorie îşi propune crearea unei platforme de lucru şi interacţiune între tineri artişti independenţi din republica Moldova şi artişti invitaţi, atât din Moldova cât şi din străinătate. Scopul principal al acestui program al Teatrului Spălătorie este schimbul de mijloace de expresie şi lucru pentru proiecte performative angajate, responsabile, implicate direct în societatea şi contextul în care au loc – un spaţiu de intersecţie pentru artişti cu perspective şi din realităţi diferite care, prin lucru la un proiect comun, îşi dezvoltă fiecare mijloacele de expresie, perspectiva critică, personalitatea artistică.

Număr de vizualizări :1775


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro