„Poliţist, adjectiv”, prezentat la Berlin

iun. 8th, 2011 | By | Category: Postcard

Studenţii şcolilor de film din Berlin şi Potsdam, dar şi cei de la Freie Universität şi Humboldt Universität din Berlin vor putea discuta cu regizorul român Cornel Porumboiu joi, 9 iunie 2011, în cadrul unui masterclass. Aceştia vor urmări filmul „Poliţist, adjectiv”, cu începere de la ora 17.30, în cinematograful de artă FSK din Kreuzberg, un cinematograf cu o lungă tradiţie de promovare dar şi de distribuţie a filmelor de autor din întreaga lume.

Întâlnirea dintre regizorul român şi studenţii şi publicul german se desfăşoară în cadrul programului cinematografic “Film – reţeta noastră secretă”, iniţiat de Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin. Acest program cuprinde o serie de întâlniri între regizorii români de film şi publicul german şi se desfăşoară pe tot parcursul anului 2011. În cadrul a cinci masterclass-uri planificate, publicul berlinez are ocazia de a-i întâlni pe unii dintre cei mai talentaţi cineaşti români din ziua de azi. La prima astfel de întâlnire din februarie 2011 a participat regizorul Alexandru Solomon cu pelicula “Capitalismul, reţeta noastră secretă”, program care a avut un mare succes la public.

Cel de-al doilea masterclass îl aduce la Berlin pe apreciatul regizor Corneliu Porumboiu care, după proiecţia filmului “Poliţist, adjectiv”, va răspunde la întrebările publicului şi mai ales ale studenţilor, care vor fi prezenţi în sală, intrarea acestora fiind gratuită.

Următoarea întâlnire cinematografică dintre regizorii români şi publicul german este programată în toamnă, când ICR Berlin va continua programul „Film- reţeta noastră secretă” invitând o serie de tineri regizori de scurtmetraj şi filmele lor, premiate la festivaluri internaţionale importante, sub titlul de „Short’s up!”, prezentate atât la Berlin cât şi la München.

Număr de vizualizări :1509


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro