„Numele scris cu mărgele de rouă” de Gabriel Badea, lansat la MNLR

iun. 8th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 9 iunie 2011, de la ora 16.00, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (Bd. Dacia nr. 12) din Bucureşti va avea loc lansarea volumului de poezie „Numele scris cu mărgele de rouă” de Mihail Gabriel Badea, editura RAFET, 2011. Despre autori şi despre volumul său de poezie vor vorbi N.D. Vlădulescu, Emil Lungeanu, Petru Solonaru, Aureliu Goci.

“Mihail Gabriel Badea, autorul volumului “Numele scris cu mărgele de rouă”, este poetul fără o dimensiune stilistică vizibilă şi uşor detectabilă. Socotit de unii poet, de alţii ca ultimul cabalist de pe strada Doamnei. George Astalos îl plasează în zona celor preocupaţi de tainele încă neclare ale sensurior Zoharului şi a Cabalei; dimensiuni ce mai degrabă definesc intuiţii poetice decât poezie în sensul strict al cuvântului. Cartea lu Mihail Gabriel Badea este mai degrabă un „jurnal ” de adnotări pe marginea unui mit perpetuu numit Kabalah…”, a declarat pentru AgenţiadeCarte.ro N.D. Vlădulescu.

Număr de vizualizări :1838


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro