„Muzica în sânge” de Alexandru Mavrodineanu, premiat la Festivalul Norvegian de Scurtmetraj

iun. 20th, 2011 | By | Category: Postcard

Filmul „Muzica în sânge” de Alexandru Mavrodineanu a fost premiat, fiind numit cel mai bun film internaţional, la Festivalul Norvegian de Scurtmetraj care a avut loc de curând la Grimstad.

Regizorul Alexandru Mavrodineanu a fost prezent la festival, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Stockholm, şi a ridicat trofeul The Golden Chair în cadrul ceremoniei care a avut loc duminică, 19 iunie 2011. Filmul a fost recompensat de asemenea cu premiul în valoare de 6000 Euro, oferit de casa de producţie Zentropa International Norway.

Motivaţia juriului este următoarea: ”Nu multe filme spun lucruri pozitive despre natura umană. Câştigătorul trofeului The Golden Chair o face în cea mai pură formă. Un film emoţionant, deşi nesentimental, despre relaţia dintre tată şi fiu.”

Scurtmetrajul „Muzica în sânge” a concurat în competiţia internaţională alături de alte 27 de filme din 19 ţări.

Număr de vizualizări :2640


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro