“Valentine” de Adriana Trigiani, dezbătut la o nouă seară 121.ro

iun. 21st, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 29 iunie 2011, ora 19:30, la Librăria Cărtureşti de la Muzeul Ţăranului Român (Şoseaua Kiseleff 3, Sector 1, Bucureşti), va avea loc o nouă seară de lectură 121.ro. Va fi dezbătut volumul “Valentine de Adriana Trigiani, colecţia “Lady” , apărut la Editura Litera. Invitaţi: Aurora Liiceanu, scriitor, Simona Gherghe, prezentator TV, Irina Markovits, consultant stil şi imagine. Moderator: Daniela Fugaru Kammrath, redactor-şef 121.ro.

Scrisă cu sensibilitate, dar şi cu umor, cartea Adrianei Trigiani este o celebrare a dragostei, o desfătare pentru cititorul pasionat de experienţe de viaţă împlinite.

Firma de pantofi Angelini, care realizează încălţăminte de lux la comandă de peste o sută de ani, fiind una dintre ultimele afaceri de familie din Greenwich Village, New York, se află în pragul falimentului. Tânăra Valentine Roncalli, nepoata şi ucenica maestrei artizan Teodora Angelini, îşi doreşte cu ardoare să salveze afacerea, dar pentru asta trebuie să o modernizeze, să o aducă în secolul XXI. Viaţa ei se împarte între datoria faţă de familie, povestea de dragoste cu maestrul bucătar Roman Falconi şi provocarea profesională oferită de şansa de a participa la competiţia organizată de un prestigios magazin new-yorkez. Călătorind în Italia să înveţe tehnici noi şi să găsească materialul cel mai potrivit pentru pantofii cu care îşi va doborî adversarii, Valentine îşi descoperă propriul simţ artistic, dar şi un secret de familie care îi va schimba viaţa într-un mod cu totul neaşteptat.

Număr de vizualizări :1964


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro