“Pictorii familiei Verona” de Brânduşa Răileanu şi Mariana Preutu

iun. 14th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Humanitas va apărea volumul “Pictorii familiei Verona” de Brânduşa Răileanu şi Mariana Preutu.

„Încerc, în acest moment, două sentimente contradictorii, unul de mulţumire că am putut reînvia în mintea oamenilor contribuţia pictorilor Verona la patrimoniul cultural al poporului român şi altul de insatisfacţie că nu pot face mai mult pentru aceşti înaintaşi ai mei, oameni de o verticalitate morală, curăţenie sufletească şi bunătate care ar trebui să constituie modele în aceşti ani de zbucium, debusolare şi pierdere a măsurii valorilor.
Cât de importantă este creaţia celor trei pictori, rămâne să stabilească posteritatea. Rolul meu a fost să neutralizez embargoul instaurat de comunişti, care i-au considerat moşieri vânduţi regalităţii, deci nişte fiinţe ce trebuiesc stârpite. Şi totuşi, toată opera lor a slăvit acest neam.“ (Tudor Verona)

Număr de vizualizări :1635


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro