“Peisaj cu întâlnire” de Gabriel Nedelea

iun. 21st, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 23 iunie 2011, ora 18. 30, în Dream On (vizavi de intrarea principală în Parcul Romanescu, fostul Felinarul galben, Craiova) are loc lansarea volumului de versuri “Peisaj cu întâlnire” al tânărului poet Gabriel Nedelea, apărut la Editura Aius.

Gabriel Nedelea (n. 30 iulie 1987) este masterand în anul al II-lea la „Literatura română în context european” în cadrul  Facultăţii de Litere din Craiova. Este laureatul mai multor concursuri naţionale de poezie şi critică literară, dintre care: Concursul Naţional de Poezie „Traian Demetrescu”, Festivalul de Poezie „Alexandru Macedonski”,  Concursul Internaţional de Creaţie Literară „Veronica Micle”, „Student Creation”, Colocviul Naţional de Literatură Comparată de la Braşov. A luat premiul revistelor Transilvania şi Cultura pentru critică literară. Este secretar de redacţie la e-revista de cultură Sisif . Scrie constant în „Mozaicul” (în 2008, confraţii din grupare l-au ridicat la rang de ucenic mozaicar). A mai publicat poeme şi recenzii în: Luceafărul de dimineaţă, România literară, Paradigma, Antiteze, Cultura, Scrisul Românesc, Egophobia etc.

Număr de vizualizări :2182


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro