“Omul din cerc” de Matei Vişniec, lansat la festCO 2011

iun. 6th, 2011 | By | Category: Proiecte

Vineri, 10 iunie 2011, ora 18:30, la Teatrul de Comedie din Bucureşti (Sala Radu Beligan), va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Comediei România- festCO 2011. Evenimentul va fi urmat de lansarea volumului “Omul din cerc” de Matei Vişniec, Editura Paralela 45.

“O piesă scurtă este un exerciţiu de captare a emoţiei dintr-o singură mişcare, un joc stilistic în care îţi propui să obţii maximum de efecte cu minimum de mijloace.„ (Matei Vişniec)

Matei Vişniec s-a născut în 1956 în Rădăuţi. A părăsit în 1987 România şi locuieşte în prezent în  Franţa. Îi admiră pe Kafka, Dostoievski, Edgar Allan Poe, Lautréamont,  Borges, Cehov, Samuel Beckett. Iubeşte suprarealismul, dadaismul, teatrul grotescului, literatura fantastică, realismul magic al romanului latino american, şi urăşte realismul socialist.

Din 1992 piesele lui Matei Vişniec se joacă pe scenele lumii, peste 20 dintre ele fiind prezentate  în Franţa. Vişniec este al doilea dramaturg român care reuşeşte să se impună în lumea selectă şi conservatoare a teatrului francez, după Eugen Ionescu.

Număr de vizualizări :2239


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro