« Cercetări etnologice în Ţara Oaşului şi La minerii din nordul Transilvaniei » de Ion Muşlea

iun. 29th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Dacia XXI, în colecţia „Antropologie Folclor Etnologie”, a apărut cartea  « Cercetări etnologice în Ţara Oaşului şi La minerii din nordul Transilvaniei » de Ion Muşlea .

„Culegerile noastre de folclor au fost însoţite aproape întotdeauna, când le-au întreprins oameni de ştiintă, de cercetări filologice. În calitate de disciplină mai veche şi oarecum tutelară, filologiei i s-a dat în aceste lucrări locul de cinste, folclorul rămânând mereu pe al doilea plan. Într-adevăr, de cele mai multe ori cercetarea nu s-a făcut pentru descoperirea şi studierea diferitelor manifestări folclorice, ci mai mult pentru a avea material dialectologic, iar anumite ramuri, ca de pildă practicile magice şi obiceiurile de tot felul, au rămas aproape consecvent nereprezentate în aceste lucrări” a declarat autorul.

Număr de vizualizări :1874


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro