Volumul “Forţa politică a femeilor”, coordonat de Andreea Paul (Vass), lansat la Iaşi

mai 1st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 2 mai 2011, ora 17:00, la Librăria „Orest Tafrali” (parter, Corp A al Universităţii „AL.I. Cuza” din Iaşi), va avea loc lansarea volumului “Forţa politică a femeilor”, coordonat de Andreea Paul (Vass), doctor în economie, lector universitar, Consilier de Stat al Prim-Ministrului. Volumul a apărut de curând, în colecţia „Ego-grafii” a Editurii Polirom. Invitaţii speciali sunt: Florin Cintic, Maria Cabalău, Mihaela Popa, Cristina Dobre şi Luminiţa Iordache.

Volumul răspunde la întrebări precum: Ce calităţi trebuie să aibă femeile pentru a activa pe scena politică românească? Pot ele să „lupte” de la egal la egal cu omologii lor bărbaţi? O mai amplă reprezentare politică a femeilor ar fi benefică pentru societate, iar dacă da, cum s-ar putea creşte această reprezentare? Volumul oferă un exemplu de solidaritate feminină transpartinică, urmărind să facă auzită vocea femeilor active în politica românească – şi nu numai.
Prima parte cuprinde mărturii ale femeilor active în politică: ministre, deputate, eurodeputate, senatoare, primăriţe, prefecte, şefe ale unor organizaţii de femei, care îşi prezintă parcursul politic, realizările, dar şi obstacolele pe care au trebuit să le înfrunte.
Partea a doua este dedicată poveştilor unor femei cu succese profesionale remarcabile, dar care nu au făcut pasul în politică, deşi ar fi putut excela în acest domeniu.
În ultima secţiune sunt prezente texte ale bărbaţilor – oameni politici şi intelectuali de prim-plan –, care schiţează un portret al clasei politice feminine româneşti.

Număr de vizualizări :1668


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro