Simpozion „Gheorghe Crăciun”, la Casa de cultură din Zărneşti

mai 5th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 6 mai 2011, ora 15:00, la Casa de cultură din Zărneşti va avea loc un simpozion în memoria scriitorului şi teoreticianului literar Gheorghe Crăciun, ocazie cu care se va lansa şi cartea sa „Introducere în teoria literaturii”- într-o nouă ediţie, apărută în colecţia „Discobolul XXI” a editurii Dacia XXI. Evenimentul este organizat de Editura Dacia XXI, în colaborare cu Primăria Zărneşti, jud. Braşov.

La deschiderea simpozionului vor lua cuvântul Dorel Bîrlădeanu, primarul localităţii Zărneşti, Anda Dejeu, reprezentantul editurii Dacia XXI, cât şi reprezentanţii Şcolii Generale nr. 1 şi a Liceului Teoretic din  Zărneşti. Programul va continua cu un grup de copii care vor lectura fragmente din opera scriitorului Gheorghe Crăciun. În încheiere, membrii familiei scriitorului vor spune şi ei câteva cuvinte.

“Gheorghe Crăciun este, mai întâi de toate, un mare scriitor modern. Pentru el, postmodernitatea e trăită, scrisă şi formulată europeneşte, ca supra-, ca hiper-modernitate, ca nostalgie a modernităţii, ca doliu al modernităţii, ca aşteptare a unei alte modernităţi. Literatura lui Gheorghe Crăciun vine dintr-un paradox al modernităţii: viaţa nu mai poate fi trăită inocent şi, în consecinţă, nu mai poate fi trăită cu plăcere.” (Alexandru Muşina)

“Există foarte puţini scriitori români la care inteligenţa teoretică să se fi întâlnit cu un talent sclipitor. Gheoghe Crăciun e unul dintre ei: un scriitor complex, plural, o inteligenţă artisitică strălucită. Îl văd şi acum aprinzând-şi ţigara cu enorma, nespusa plăcere a omului care nu se grăbeşte nicăieri.” (Alexandru Matei)

Număr de vizualizări :1093


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro