Marcel Iureş şi George Mihăiţă au oferit Premiile „Jos Pălăria”

mai 8th, 2011 | By | Category: Proiecte

Duminică, 8 mai 2011, de Ziua Adolescenţilor, juriul Festivalului de Teatru pentru Liceeni JOS PĂLĂRIA (ediţia a XIV-a), format din Gabriela Hurezean (preşedinte), Cornelia Maria Savu şi Teodora Câmpineanu, a anunţat câştigătorii celor douăsprezece premii ale festivalului. Sala Mică a Teatrului de Comedie a fost arhiplină, reprezentanţii celor 20 de trupe de liceu din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Ploieşti şi Botoşani au aşteptat să afle, cu sufletul la gură, cine au fost cei mai talentaţi actori, regizori şi autori de texte dramatice. Într-o Gală multimedia prezentată de scriitorul Dan Mircea Cipariu, în care au fost  prezentate mai multe clipuri cu imagini din cele 20 de spectacole în concurs, spectacole  ce s-au jucat la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Bucureşti, între 6 şi 7 mai 2011. Iniţiatorul festivalului, Maestrul George Mihăiţă, a venit la Gală direct de la repetiţiile pentru „O scrisoare pierdută” în regia lui Alexandru Dabija însoţit de… Nae Caţavencu, spre uluirea şi bucuria spectatorilor marele actor Marcel Iureş. „Sunteţi primii care mă vedeţi în costumul de spectacol unde îl interpretez pe Agamiţă Dandanache”, a mărturisit George Mihăiţă. Marcel Iureş i-a salutat pe adolescenţi de Ziua lor şi a oferit Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină în rol principal: Paula Cioată din trupa „The Hooleelogans” a Colegiului „C. D. Loga“ din Timişoara. George Mihăiţă a fost bucuros să se revadă cu adolescenţii din toată ţara, într-un festival dedicat special lor şi pe care îl merită pentru starea lor permanentă de entuziasm. Maestrul George Mihăţă a oferit de Ziua Adolescenţilor Premiul Special Adolescenţii: Trupa „Arlechino” a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ din Bucureşti pentru spectacolul „Doamna Deleanu” de  Gabriel Pintilei. George Mihăiţă a mulţumit susţinătorilor festivalului – ARCUB, Primăria sectorului 2 Bucureşti, în mod special marelui prieten al artiştilor şi acum al adolescenţilor, primarul Neculai Onţanu, Primăriei sectorului 3 Bucureşti.

Iani Panait, câştigătorul de acum două ediţii al Premiului de regie „Jos Pălăria”, a fost invitat să ofere Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină în rol principal: Gabriel Păun din trupa „Dor fără saţiu” a Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti. Iani Panait a intrat anul trecut primul la actorie, la UNATC Bucureşti, el fiind unul dintre câştigătorii Festivalului „Jos Pălăria” care urmează cu succes o carieră artistică.

În cadrul Festivalului au fost prezentate 20 de spectacole cu adaptări după texte clasice şi moderne de I. L. Caragiale, William Shakespeare, Eugène Ionesco, Molière, A. P. Cehov, Neil Simon, Carlo Goldoni, Ion Creangă, George Călinescu şi Matei Vişniec, dar şi spectacole scrise şi regizate de elevi.

Trupa câştigătoare la “Jos Pălăria 2010” va fi invitată să susţină un spectacol în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – FestCO 2012, ediţia a X-a.

Oganizatorii festivalului au fost Clubul UNESCO-Adolescenţii (preşedinte: George Mihăiţă, vicepreşedinte: Dan Mircea Cipariu), ArCub, Primăria Sectorului 3 Bucureşti, Primăria Sectorului 2.

Parteneri media: Radio România Cultural, CULTURA, www.agentiadecarte.ro, www.tamada.ro , www.teenpres.ro

Partener: Editura Minerva


Câştigătorii Festivalului de Teatru pentru Liceeni JOS PĂLĂRIA

Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină în rol secundar: Corina Ciucă din Trupa „Catharsis” a Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai“ din Bucureşti.

Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină în rol principal: Paula Cioată din trupa „The Hooleelogans” a Colegiului „C. D. Loga“ din Timişoara.

Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină în rol secundar: Alexandru Voicu din trupa „Atelierul de Teatru” a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani.

Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină în rol principal: Gabriel Păun din trupa „Dor fără saţiu” a Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti.

Premiul pentru cea mai bună regie realizată de un elev: Omar Al Aloul din trupa „Orpheus” a Colegiului Naţional ,,Mihai Viteazu“ din Bucureşti pentru spectacolul „Mofturi, mon cher!” după I. L. Caragiale.

Premiul Special Adolescenţii: Trupa „Arlechino” a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ din Bucureşti pentru spectacolul „Doamna Deleanu” de  Gabriel Pintilei.

Premiul special pentru debut: ex aequo Endeş Raul şi Andrei Tătaru din trupa „Viceversa” a Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca.

Premiul special Eugen Ionesco pentru scenografie şi costume: Trupa AS a Colegiului Naţional ,,Gheorghe Lazăr“ din Bucureşti pentru spectacolul „Bolnavul închipuit” după Moliere.

Premiul special pentru cea mai bună distribuţie: trupa „The Hooleelogans” a Colegiului „C. D. Loga“ din Timişoara pentru spectacolul „Târgul cu proşti” după M. Gershenson.

Premiul special pentru scenariu original: Sabina Bălan din trupa Atelierul de Teatru a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani pentru spectacolul „Reţeta dragostei”.

Premiul pentru cel mai bun spectacol de autor străin – Trupa Catharsis a Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” pentru spectacolul „Feudalul” de Carlo Goldoni.

Marele premiu FestCo pentru cel mai bun spectacol – Trupa Atelierul de Teatru a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani pentru spectacolul „Reţeta dragostei” de Sabina Bălan.

Număr de vizualizări :3495


One Comment to “Marcel Iureş şi George Mihăiţă au oferit Premiile „Jos Pălăria””

  1. somebody spune:

    Stie cineva de unde as putea face rost de filmuletele prezentate?

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro