Gabriela Adameşteanu, laureata Opera Omnia a premiilor revistei “Luceafărul de dimineaţă”

mai 11th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 12 mai 2011, ora 13:00, la Casa Vernescu din Bucureşti, Revista “Luceafărul de dimineaţă” va acorda premiile pe anul 2010, la următoarele secţiuni: poezie, proză, critică şi istorie literară, eseu, publicistică, debut şi Opera Omnia. Juriul a fost alcătuit din Gabriel Chifu, vicepreşedinte USR; Dan Cristea, Preşedinte Asociaţia „Luceafărul de dimineaţă”, şi Gelu Negrea, redactor-şef revista „Luceafărul de dimineaţă”. AgenţiadeCarte.ro a aflat că Premiul Opera Omnia îi va fi acordat scriitoarei Gabriela Adameşteanu.

Au fost nominalizaţi:

Premiul pentru poezie: Dinu Flămând; Ovidiu Nuşfelean, Robert Şerban

Premiul pentru proză: Ştefania Coşovei, Constantin Mateescu, Constantin Stan

Premiul pentru critică şi istorie literară: Daniela Firescu, Felix Nicolau, Adrian G. Romila

Premiul pentru eseu:  Radu Cernătescu, Sorin Lavric, Paul Gabriel Sandu

Premiul pentru publicistică: Horia Gârbea, Ana Maria Nistor, Andra Rotaru

Premiul pentru debut: Daniel Octavian Bejan, Adrian Buzdugan, Alina Mazilu

Premiul Opera Omnia: Gabriela Adameşteanu, Alexandru George, Iolanda Malamen

„Premiile revistei “Luceafărul” au o îndelungată tradiţie, încununând activitatea unui mare număr de tineri scriitori care au devenit, în timp, nume prestigioase ale literaturii române, dar sub noua titulatură a revistei, „Luceafărul de dimineaţă”, se află la ediţia inaugurală.

Publicaţia noastră a ales să premieze autori, iar nu cărţi, cu toate că majoritatea nominalizaţilor s-au impus în anul 2010 şi prin realizări editoriale remarcabile.

Stabilirea listei de nominalizări s-a făcut avându-se în vedere atât valoarea (sau, mai exact spus, în primul rând valoarea) literară a lucrărilor  selectate, cât şi fidelitatea autorilor faţă de revista Luceafărul de dimineaţă, de programul şi obiectivele sale culturale pe termen lung.

Nutrim speranţa că opţiunile juriului vor fi apreciate ca obiective,  coincizând (măcar în cea mai mare parte…)  cu preferinţele iubitorilor de literatură, în general, şi ale cititorilor Luceafărului de dimineaţă, cu deosebire.”, a declarat Gelu Negrea pentru AgenţiadeCarte.ro.

Număr de vizualizări :1941


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro