Expoziţia “Pe urmele timpului”, la Muzeul de Artă din Constanţa

mai 18th, 2011 | By | Category: Postcard

Joi, 19 mai 2011, ora 16:30, la Muzeul de Artă din Constanţa va fi vernisată expoziţia “Pe urmele timpului”. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 19 mai – 9 iunie 2011. Invitate speciale vor fi două colecţionare din judeţul Constanţa, implicate în programul „Colecţii săteşti din România”, respectiv Seriha Menseit din Techirghiol şi Zulfie Seidali din Cobadin. Coordonatoarea programului: Carmen Mihalache.

Programul cultural Colecţii săteşti din România. Patrimoniu şi identitate locală are ca obiectiv pe termen lung acordarea unui ajutor specializat colecţionarilor de obiecte etnografice din zona rurală care au înfiinţat sau sunt pe cale să înfiinţeze un muzeu particular, în lipsa unei legislaţii care să includă şi astfel de iniţiative pro-patrimoniu.

Pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra acestor iniţiative, Muzeul Naţional al Ţăranului Român a organizat în 2010 o expoziţie itinerantă de fotografie, cu imagini din toate cele 14 colecţii, cu sprijinul următoarelor muzee: Muzeul Ţării Crişurilor, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Muzeul Judeţean Olt.

În 2011 expoziţia se va deschide la Muzeul de Artă din Constanţa, la Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galaţi şi la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

Număr de vizualizări :1378


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro