Albumul “Antonovici” de Doina Uricariu şi Vladimir Bulat, lansat la ICR

mai 7th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 10 mai 2011, ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti), va avea loc lansarea albumului “Antonovici” de Doina Uricariu şi Vladimir Bulat, publicat la Editura Universalia Publishers, New York, 2011. Albumul bilingv (română-engleză) este prefaţat de Alain Bosquet. La eveniment vor lua cuvântul: Doina Uricariu, Stephan Benedict, Vladimir Bulat şi Marius Tiţa.

Sculptorul Constantin Antonovici s-a născut în 1911 în Romania, unde a absolvit Academia de Arte Frumoase din Iaşi. După finalizarea studiilor în România, a fost pentru şase luni studentul celebrului sculptor croat Ivan Mestrovici, la Zagreb, şi a studiat la secţia de sculptură a Academiei de Arte Frumoase din Viena, sub îndrumarea Profesorului Fritz Behn. În anul 1947 s-a mutat la Paris, devenind colaborator apropiat al compatriotului său, Constantin Brâncuşi. Relaţia cu acesta l-a ajutat să se descopere din punct de vedere artistic.

Număr de vizualizări :1817


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro