„Stoic precum un grec antic”, în regia lui Benoît Vitse, la Timişoara

mai 19th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 20 mai 2011, ora 19 :00, la Teatrul Iulia (Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 6, Timişoara) va avea loc spectacolul de teatru în limba franceză „Stoic precum un grec antic”. Texte şi regie: Benoît Vitse, cu : Guy Cambreleng şi Benoît Vitse. Evenimentul este organizat de Institutul francez din Timişoara.

Într-o barcă, Léon şi Rémy se îndreaptă spre orizonturi încă necunoscute. Este la latitudinea lor să dirijeze noua lume, să o modeleze, să o formeze cu mâinile lor, cu convingerile lor, cu pragmatismul lor. Este vorba despre o reflecţie asupra vieţii care ne aşteaptă pe celălalt mal, răbdătoare sau nerăbdătoare, şi pe care o distingem uneori, printre pâlcurile de ceaţă.
Precum conchistadorii din epoca de aur, Léon şi Rémy au avantajul cunoaşterii noilor teritorii. Din nefericire, vârsta nu mai este de aur, nici de argint, nici măcar de bronz… Metalul din care suntem făcuţi nu există încă în dicţionare. Mulţi pot considera că ar trebui opriţi aceşti doi aventurieri, dar este deja prea târziu.

Benoît Vitse, regizor şi autor dramatic francez, fost director al Ateneului din Iaşi şi al Centrului Cultural Francez din Iaşi, a marcat profund scena moldovenească şi românească.

Număr de vizualizări :1574


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro